Clik here to sign up for our monthly newsletter!

E. proconventa@proconventa.hr // T. +385 (0)1 58 04 958

6 savjeta za one koji traže sponzora
kolovoza 24, 2017

6 savjeta za one koji traže sponzora

Ako ste već planirali ili organizirali neko specijalizirano događanje, sajam ili konferenciju, onda dobro znate da ono ne može biti upogonjeno samo entuzijazmom. Ništa bez sponzora!

Kako financirati događanje koje organizirate jedno je od pitanja koje pada na pamet već na prvom koraku planiranja i konceptualizacije eventa. Sponzori su financijski temelj za većinu događanja, bilo da se radi o stručnom skupu, sajmu ili nekom drugom specijaliziranom događanju, a nalaženje pravih partnera ne osigurava samo profitabilnost organizatoru nego i dodanu vrijednost iskustvu zadovoljnih sudionika skupa.

Za sretna i dugoročna (zlatna!) partnerstva, evo nekih savjeta što sve uzeti u obzir prije nego što se posvetite traženju sponzorstava.

Već pri konceptualizaciji događanja, razmišljajte o sponzorima. Da, čak i ako to znači da ćete napraviti promjene u zamišljenom konceptu! Razmišljajte unaprijed što potencijalni sponzori mogu dobiti od sadržaja vašeg događanja i pomaže li sponzoriranje događanja kojeg organizirate u ostvarivanju njihovih ciljeva.

Znajte svoju publiku. Pretpostavljamo da ste potencijalne sudionike događanja dobro istražili i da dobro poznajete svoje ciljno tržište. Isto je potrebno primijeniti i na sponzore - potražite tvtke ili brendove koji se uklapaju s vašim događajem. Prije nego što im pristupite, istražite vrijednosti koje dijelite i pripremite se prezentirati koje sve koristi mogu ostvariti partnerstvom i sudjelovanjem u vašem događanju – ne samo marketinške već i komercijalne.

Ponudite prilagođene sponzorske pakete. Znajte vrijednost svake promocijske beneficije koju nudite kako biste lakše evaluirali koje razine sponzorstva možete ponuditi. I ne zaboravite ih prilagoditi pojedinom brendu ili tvrtci – neki će brendovi biti zainteresirani za promociju svog novog proizvoda, organizaciju zabavne prezentacije ili nagradne igre, a korporativni bi sponzori mogli profitirati svojim predstavnikom kao govornikom na konferenciji.

Budite inovativni - sponzore više neće zadovoljiti puko pojavljivanje logotipa na marketinškim materijalima. Osigurajte im originalne modele predstavljanja – inovativni načini promocije, pogotovo oni koji omogućuju izgradnju odnosa sa sudionicima, dok god su autentični i uklapaju se u temu vašeg događanja, neće samo biti dobra promocija za sponzora već će obogatiti sadržaj za same sudionike.  Kulinarska radionica s promocijom proizvoda sponzora koja rezultira ručkom i nagradama za sudionike događanja – zašto ne? I pritom nikako ne zaboravite iskoristiti brojne mogućnosti (i doseg!) koje nude novi kanali komuniciranja i digitalne platforme.

Planirajte na vrijeme. Sponzorstva za veća događanja počnite tražiti već godinu dana ranije. Velikim tvrtkama potrebno je i nekoliko mjeseci da donesu odluku o mogućem sponzorstvu, a uzmite u obzir i da se njihovi marketinški budžeti formiraju u posljednjem kvartalu tekuće za čitavu iduću godinu. Pravovremenom pripremom i sebi ćete dati vremena da, ukoliko prvi pitch ne uspije, svoju sponzorsku ponudu po potrebi prilagodite - i na vrijeme pronađete druge sponzore.

Ne oklijevajte potražiti pomoć stručnjaka. ProConventa ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji stručnih skupova i specijaliziranih događanja, a osim originalnih ideja, kreativnosti i predanosti, svojim partnerima pružamo podršku u svim segmentima i fazama organizacije, pa tako i u procesu pronalaženja sponzora. Kontaktirajte nas!

FOLLOW US ON

Download our RFP form

Kontaktirajte nas

Komentirajte, pitajte, sugerirajte, pošaljite upit...

ProConventa d.o.o. Putnička agencija
ID kod: HR-AB-01-080868460

Voditelj poslova: Jasmina Bilać

 

Trg Antuna Mihanovića 2, 10040 Zagreb
MBS: 080868460
Tvrtka registrirana pri Trgovačkom sudu u Zagrebu

OIB: 04727302481 | VAT NO: HR04727302481

Radno vrijeme za rad s korisnicima:
PON - PET 10:00 - 16:00 ili prema dogovoru
 

 

opći uvjeti poslovanja

 

Nadležno tijelo: Samostalni sektor turističke inspekcije

T: +385 1 58 04 958 | F: +385 1 2925 060
E: proconventa@proconventa.hr

 

 

 

Call us Email us Get a free quote